Garage - bra eller anus?

Jag sitter nu här och försäker att bestämma mig för om vår nyinförskaffade garageplats (för nästan 400 spänn i månaden) i källaren på vårt hyreshus verkligen är så bra som jag trodde eller om den är, som Filip och Fredrik säger, anus.

När vi nu försökte få ännu några vuxenpoäng så köpte vi en Audi A6 Avant. För er som är lika bilintresserade om jag (d.v.s. som knappt vet hur man får upp ett tanklock) så kan jag berätta att det betyder att det är en kombi. Tror jag. ;-) Nåväl, när vi nu införskaffade vår nya bil så tyckte vi att det också kunde vara bra att ha en garageplats här i källaren på vår hyresrätt så att bilen stod säkrare och närmare. Dessutom utsätts den ju inte för väder och vind och ser betydligt renare och snyggare ut längre än om den skulle stå utomhus! Således hade Oscar omsorgsfullt tvättat vår nyinköpta bil en hel förmiddag och den blänkte som en polerad flint i morgonsol. Sen kör vi in i vårt garage. Dagen efter ser det ut som om vi har deltagit i Dakarrallyt. Man skulle kunna tro att man har kommit till en gigantisk imonhussandlåda när man går in i vårt garage. Saharasyndromet kan bero på den mycket upplysande skylten som finns på väggen:

För er information - Sopning av garaget sker den 24/7 2007...

De har nog inte sopat sen dess. Som ni förstår är detta en ganska stor nackdel.


En parkeringsplats i Sahara någon? (från: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dakar_traces_mauritanie.jpg)


Det finns också någon trevlig individ som insisterar på att parkera sin blanka, nya, fina Volvo där man inte får parkera så det blir lite knivigt att ta sig in. Jag funderar på att sätta en lapp på vindrutan som lyder:

Är du rädd om din bil? Det är inte jag. P.S. Jag övningskör


Ok, summa sumarum då. Fördelar och nackdelar med garaget:

Fördelar:
* Nära
* Förhållandedvis säkert
* Inomhus
* Oscar ser väldigt rolig ut när han måste ta sats ut genom vindrutan varje gång han skall dra kortet och knappa in koden för att komma in i garaget! :-D (Kan dock vändas till en nackdel om jag så småningom skall köra.)

Nackdelar:

* Dammigt som i sandigaste Sahara
* Dyrt
* Skulle man glömma nyckelkortet i bilen så får man vackert hosta upp 280 spänn för att få ett extra
* Vissa individer (Volvon) parkerar som blinda mullvadar

Så, vad säger ni? Garage - bra eller anus?

Dagens ordspråk: Hellre en bil i sandlådan än en sandlåda i bilen.

Världens största krokodil

I natt hade jag en sån där härlig dröm där man vaknar kallsvettig och det fick mig osökt att börja tänka på krokodiler (ja, det var en väldigt otrevlig dröm som involverade krokodiler och jag hade av någon outgrundlig anledning köttfärs i fickan).

Visste ni att den största krokodilen var 8, 63 m. lång? (Krys the croc skjöts i Normanton, Australien 1957.) Jag och min sambo kollade upp detta en gång då vi började diskutera krokodiler. Vi tyckte först inte att det inte lät så mycket men mät upp 8, 63 m på golvet så får ni se! Hemma hos oss så var krokodilen hela vardagsrummet långt + hela hallen och halva köket! Skulle man träffa på en sådan best i verkligheten så skulle man nog kissa på sig, i bästa fall!


Mininilkrokodil (från http://en.wikipedia.org/wiki/Image:NileCrocodile.jpg)

Här finns en länk till ett foto av en modell av monsterkrokodilen

Apropå krokodiler förresten: på ett zoo i Halland hade de två sengångare som klättrade i rankor i taket över besökare och andra djurburar. Nu var det tyvärr också så att sengångarna ibland tappade greppet och trillade ner, till besökarnas stora förtjusning. Detta hade väl varit helt ofarligt om det nu inte hade varit så att någon smart individ hade planterat rankor för sengångarna att klättra i även ovanför krokodilburen... Ja, ni kan ju själva gissa hur det gick. Nu har zooet i Halland bara en sengångare men de har åtminstone plockat bort rankorna över krokodilburen.

Dagens tips: Ska du bada bland krokodiler så se för Guds skull till att inte ha köttfärs i fickan!

Kora världens sämsta låt!

Nu skulle jag behöva min nästan obefintliga läsarkrets hjälp att kora världens sämsta låt! Jag har ett par solklara kandidater men fyll gärna på om ni kommer på någon som kan vara sämre!

Kandidat 1:

Cheeky Girls med The Cheeky SongJa, vad ska man säga? Ett rumänskt tvillingpar i minimala silvershorts som borde ta engelsklektioner. Låtens budskap då? De uppmanar världen till att ta på deras rumpor och inte vara blyga. Behöver jag förklara varför detta är en kandidat till världens sämsta låt? Nej, jag tyckte väl det...

Kandidat 2:

Armi & Danny med I Want to Love You Tender


Ok, kanske inte den sämsta låten i världshistorien men verkligen en kandidat ändå på grund av videon. Det mest intressanta med den här videon är att den faktiskt är seriös! Dansarna är nog det mest skrattretande av allt!

Kandidat 3:

Jordy med Dur Dur E'tre Bebe


Visst, gullig kille men man kan väl knappast påstå att låten är särdeles bra? Tjatig är bara förnamnet och den enda anledningen till att den här låten faktiskt låg på topplistorna ett tag var säkert att det är en liten gullig kille som sjunger. Ett billigt knep för framgång med andra ord.

Ok, sista kandidaten nu... håll i er...

Kandidat 4:

666 med Bomba


Den här låten ger mig rysningar och inte av den goda sorten. Enformig och migränframkallande.

Ok, detta var kandidaterna! Sätt igång och kora din vinnare/förlorare!

Jag borde byta jobb

Jag har kommit fram till att jag egentligen inte alls borde vara lärare i svenska och engelska då mina intressen rimmar ganska illa med den stereotypa bilden av vad en svensklärare borde roa sig med på sin fritid. Exempel:

* I mitt yrke borde jag titta på filmer som Det sjunde inseglet och Citizen Kane. Istället gillar jag science fiction, speciellt Star Trek och Stargate. När det gäller läsning så borde jag frossa i Strindberg och grabbarna men jag förkovrar mig istället i David Eddings och Dean R Koontz.
* Jag borde som lärare knappt veta hur en dvd-spelare fungerar och anse att datorspel är ett slöseri med min tid men istället spelar jag massor och kan knappt bärga mig tills Diablo III kommer! (Läs mer om detta och annat på min sambos blogg.)

* Jag borde vårda mitt språk och anse svordomar vara förkastliga otyg i det svenska språket. Istället händer det ganska frekvent att det slinker ut något ord som inte alls lämpar sig för barnaöron. (jag undrar vad de kommer att säga på dagis med Isac sen om han använder något vackert ord han har lärt sig av sina kära föräldrar)

* Jag borde lyssna på kulturell musik som Bach och Evert Taube. Istället blir det allt från Dire Straits och Eric Clapton till Depeche Mode och Sonata Arctica.

* Jag spelar gitarr, inte tramporgel och jag har inget som ens kommer i närheten av Pärleporten på min reportoar.

Nej, nu måste jag nog skärpa till mig lite och läsa mer Lagerlöf och Kafka, för vad skall det annars bli av den svenska skolan?! ;-)

Dagens citat: Bara döda fiskar följer strömmen (från Vildsvins låt Finns ingen lag)

Inte total katastrof trots allt!

Ja, som rubrken lyder så blev inte mitt framträdande under gårdagen total katastrof trots allt! Det gick faktiskt ganska bra om man bortser från att vi lyckades anlända till Söderköping precis när det var broöppning så vi fick stå och muttra i bilkö ett bra tag. Efter ett antal minuters svordomar som icke lämpar sig för publicering så började kön röra sig med en snigels takt men så småningom kom vi fram till kyrkan. Vi kom fram lite senare än tänkt , som ni säkert förstår, men det var trots detta ingen fara på taket och vi kom fram i god tid innan det började. Isac skötte sig exemplariskt! Han var helt tyst förutom något enstaka nöjt kvitter ibland när han sulat iväg sin bok eller napp så pappa fick kravla på golvet för att hitta dem igen.

Ceremonin i sig var trevlig och tillräckligt lång/kort, beroende på hur man ser det. Totalt sett en lyckad dag!


Isac är glad i bilen


Jag sitter och sjunger och spelar i kyrkan


Gitarrstämning

Resten av kvällen spenderade vi med att titta på The Jane Austen Book Club som hade blivit så rosad. Så ofantligt bra var den dock inte, snarare rätt seg.

Idag blir det bara att ta det lugnt, eller ja, så lungt man kan ta det med en ettårig bebis och tre katter som ständigt vill ha mat! ;-)

Dagens tips: Tänk på att en överdriven konsumtion av Läkerol kan ha en milt laxerande effekt.

Vår kelgris som utan ett dugg dåligt samvete väcker matte närhelst han kan!


Dags för ännu ett framträdande

Idag ska jag sjunga på ett bröllop. Det ska bli väldigt kul men tyvärr så tror jag inte att det blir ett av mina bättre framträdanden. Vad grundar jag då detta på? Jo, igår var det ju fredag och vi var uppe lite längre än vad man ska om man har en son som är morgonpiggare än tuppen. Kl. 6 så vaknar man, fortfarande totalt yr i kolan av trötthet av ett belåtet kvittrande från rummet bredvid där min käre son stolt annonserar att han minsann är vaken och vill gå upp. OMGÅENDE! Kvittret övergår snart till ett uppfodrande smärre vrål och min käre sambo är den som tar smällen och går upp med vår lilla solstråle.

Jag får sova ett par timmar till! Tror jag... Snart kommer Gizmo, vår lurviga kelgris till katt och krafsar oavbrutet på dörren och ska bestämt in och lägga sig i mattes ansikte. Sedan kommer nästa katt och slickar frenetiskt på varje kroppsdel som jag inte lyckats gömma under täcket. Härnäst kommer katt nummer tre och lägger en leksak på magen på mig och jamar uppfodrande att jag skall kasta den till honom. Med en stor muttrande suck tvingas jag att gå upp, seg som en sengångare på valium. Jag tänker på framträdandet i kyrkan på eftermiddagen och när jag öppnar munnen för att säga något så hoppas jag innerligt att min stämma skall vara stark och klar och optimal för ett succéframträdande! *krax*

Det kommer alltså inte bli en av mina bättre sångprestationer i eftermiddag... Jag återkommer med detaljer om exakt hur illa det blev.

Dagens tips: Har du svårt att komma upp på morgonen? Skaffa katt! Helst tre! Skaffa också en bebis eller tre så garanterar jag att du snart blir en riktig morgonmänniska!

Tjipp och välkomna!

Här börjar jag med ett värmländskt uttryck från klassikern Hajk (vem kan glömma den überpedagogiske gurun Bengt Alsterlind och hans aldrig sinande pysseltips), i grund och botten är jag dock en dalkulla men inte i själ och hjärta. Mitt hjärta tillhör min älskade familj och en större del av den befinner sig just nu i Norrköping. Jag flyttade från Dalarna för 8 år sedan. Varför flyttade jag då ifrån sommaridyllen? Jo, efter att arbetslösheten i länet hade stigit med 20 % och att en person blivit skjuten i huvudet på samma krog som jag lämnade ca 20 minuter innan så kände jag att det helt enkelt var läge för en flytt.

Efter flytten så blev det (mycket kortfattat) ett års jobb och 6 års plugg följt av en mammaledighet och ännu ett års jobb. Med andra ord har jag hunnit med en hel del och jag känner att jag verkligen trivs här i Norrköping och jag vill verkligen inte flytta! Nu jobbar jag som gymnasielärare i engelska och svenska och trivs jättebra med det! På denna blogg kommer jag dock inte skriva något om mitt jobb då jag är svuren till sekretess gällande en hel del av mitt yrke. Däremot kommer jag att posta en del om min musik och det hoppas jag att ni kommer att kommentera!

Vad kan man då säga annars om mitt liv? Jag och min sambo jobbar hårt på att uppfylla den svenska familjestereotypen med villa, volvo, vovve och husvagn men hittills går det tyvärr inte så bra. Vi bor i en alldeles för dyr hyresrätt, har köpt en AUDI (förvisso kombi så några vuxenpoäng blir det i alla fall!) slopar vovvarna och har två raskatter istället och VÄGRAR husvagn. Det bådar med andra ord inte gott för att uppfylla den svenska stereotypen... Jag har dock ett trumfkort! Skulle jag och min kära sambo gifta oss så blir det ett übersvenskt efternamn i alla fall! Gustavsson eller Eriksson, det är bara att välja!

Ha det så höres vi snart igen!

Dagens artisttips: Vildsvin är en svensk och mycket underskattad grupp som är både tekninskt skickliga och skriver roliga och bra låtar! Kolla särskilt in deras första skiva: "Grisfesten".

RSS 2.0