Stargate & Star Trek - Klart sevärda serier!

Många kommer nog att sluta läsa redan efter att ha läst rubriken då Stargate, Star Trek och allt annat som börjar på Star, av någon anledning av många anses vara oerhört nördigt och B. Jag må vara partisk, men faktiskt har alla dessa Star-serier nog varit de serier som bringat mig mest nöje och underhållning genom åren. Visst, karaktärerna kan många gånger vara lite väl äppelkäcka och toffliga. De offrar gladeligen liv och lem på regelbunden basis för att rädda några stackare som råkat i trångmål och de kan inte ens tänka sig att mata livssugande monster med en ynka person trots att det skulle kunna innebära att de räddar hela galaxen. Det är Star-serierna i ett nötskal.

Det är också ganska förutsägbart vad som hända skall. Ser man till exempel en ny karaktär i serien som inte synts till förr och som får en hel del uppmärksamhet och kameratid så inser man med ens att stackaren kommer att stryka med i dagens avsnitt.


Stargate SG1 - en nervkittlande serie med härliga karaktärer, missa heller inte Stargate Atlantis.

Med ovanstående sagt kan man ju då undra varför jag egentligen gillar dessa serier? Jo, de har en charm och mysfaktor som få andra serier lyckas med. Att de är förutsägbara till en viss grad hör liksom till. Att intrigerna inte heller ligger på Einsteinnivå kan vara ganska avkopplande. Med detta dock inte sagt att intrigen är platt eller tråkig och saknar djup, tvärtom! Det finns många konflikter, många folkslag och trots att man ibland vet vad som skall hända så lyckas de ofta ändå överraska och framför allt är det alltid spännande! Det finns också underbara karaktärer som alla har sin charm. Vem kan till exempel låta bli att le när Major Shepard i Stargate Atlantis insisterar på att kalla en blodtörstig livsfarlig utomjording för Steve och vem kan glömma hur Seven i Star Trek Voyager försöker bli mer mänsklig och skrämmer barn med sina försök till leenden. Något som också är helt underbart med dessa serier är det faktum att det aldrig händer att det zoomas in på tuttar, bakdelar och andra behag. De står över allt sådant.


Star Trek DS9, en fantastisk serie med ett oerhört spännande slut.

Star-serierna har skapat fantasifulla magiska världar som trots att de är helt påhittade, ändå känns verkliga och genomtänkta. För mig så är dessa världar en tillflyktsort från min egen lilla värld in till en annan där vad som helst kan hända.
 
De som inte håller med mig: se hela serierna från början till slut och ge dem en chans!

Tips på bra Star-serier:

- För nybörjaren - Star Trek Voyager, en serie med hög mysfaktor och spänning hela vägen.
- Star Trek DS9 - En mer intrikat story som mot slutet blir gräsligt spännande! Säsong 3 är dock ganska seg men ge inte upp!
- Star Gate - En lång serie som är väldigt spännande och bra men som har sina trista partier. Icke för den oinvigde.
- Star Gate Atlantis - En väldigt bra fristående uppföljare av Star Gate som än så länge är orhört spännande och har intressanta karaktärer.

Kommentarer
Postat av: impulsetraitor

Ja dessa serier är inget för den svagsinte, men jag kan utan problem säga att det inte finns några andra serier som har gett mig så mycket behållning som de fyra du nämner ovan.

2008-07-21 @ 18:04:51
URL: http://www.impulsetraitor.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0